Nederlands

Over Ons

Deli Tours (sinds 2015) is een nieuw initiatief om mensen het échte Amsterdam te laten zien. Het Amsterdam van de mensen die er wonen en werken. De stad van de mooie stille plekjes, de prachtige en minder prachtige huizen, de groene parken, kleine musea en het heerlijke eten.

Verreweg de meeste rondleidingen in deze drukke toeristenstad gaan naar de welbekende plekken zoals de Wallen, het Museumplein, en het Anne Frank Huis. Wij doen dat niet. Want een Amsterdammer komt tegenwoordig vrijwel alleen nog maar op de Wallen als snelste weg van en naar het Centraal Station en in de meterslange rijen van het Van Gogh of het huis op de Prinsengracht staan ze al helemaal niet.

Maar waar gaan we dan wel heen? Wat doen we? Waar gaan we uit? Waar kan je lekker eten? Om het heel simpel te stellen: hoe ziet de stad er echt uit?

Wij, de mensen van Deli Tours, willen graag dat laten zien: het Amsterdam van de locals. ONS Amsterdam.

Dus verheug u op het LEREN van (officiële, onofficiële, grappige en persoonlijke) geschiedenis, het ZIEN van vele bijzondere en vrij onbekende plekjes, en het PROEVEN van het beste dat de stad te bieden heeft. Of te wel: verheug u op Heerlijke Rondwandelingen (DELIcious TOURS) door “Ons Mooie Mokum”*

 

———————-

* “Ons Mooie Mokum”. Mokum was de naam die de Joodse inwoners al vroeg aan de stad gaven

 

Home